Mézeskalács – másképp

Megszokhattátok tőlem, hogy egyetlen receptem sem „hagyományos”. Mindbe kerül valami, amitől kicsit egészségesebb lesz, amitől magasabb a rost- vagy alacsonyabb a cukortartalma. És ha már közeledik a karácsony, nem maradhat el a mézeskalács-készítés. Íme az én receptem.

Hozzávalók:

  • 3 fehér liszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 3/4 bögre eritrit
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1/2 bögre méz
  • 1 nagy tojás
  • Szükség esetén egy kis tej.

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk bele a vajat, végül adjuk hozzá az összekevert tojást. Alaposan gyúrjuk össze, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 0,5 cm-esre, így kis pufók darabok lesznek belőle. Sütiformákkal kiszúrva, sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés esetén), 10 perc alatt megsütjük.

Scroll to Top