Sokan azt gondolják, hogy az egészben sült csirke csak grillezve lesz igazán finom. De van egy egyszerű trükk, amivel a sütőben is tökéletesen ropogósra sül! Próbáld ki ezt a sörösüvegen sült csirke receptet, amely kevés hozzávalóból készül, mégis fantasztikus ízélményt nyújt.


Hozzávalók a tökéletes egészben sült csirke elkészítéséhez
Alapanyagok:
1 egész csirke
Só, bors, cayenne bors
1 üveg sör (hideg vízzel töltve)
3-4 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
Egyszerű lépések a tökéletes egészben sült csirkéhez
1. Előkészítés
A csirkét alaposan mosd meg, töröld szárazra papírtörlővel és fűszerezd be sóval, borssal és egy csipet cayenne borssal.
2. Sörösüvegre húzás
Használj egy kimosott, hideg vízzel töltött sörösüveget, és helyezd rá a csirkét. Ez biztosítja a belső szaftosságot és a tökéletes állagot.
3. Tepsibe helyezés és körítés
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezd rá a sörösüvegre húzott csirkét. Köré rakj enyhén sózott burgonya- és hagymakarikákat.
4. Sütés
Tedd a tepsit a hideg sütőbe, és állítsd be 200 °C-ra. Süsd kb. másfél órán át, közben kétszer locsold meg a saját szaftjával és az üvegből kiforrt nedvességgel.