Egészben sült csirke látványa

Egészben sült csirke – kicsit másképp

[wpseo_breadcrumb]

Sokan azt gondolják, hogy az egészben sült csirke csak grillezve lesz igazán finom. De van egy egyszerű trükk, amivel a sütőben is tökéletesen ropogósra sül! Próbáld ki ezt a sörösüvegen sült csirke receptet, amely kevés hozzávalóból készül, mégis fantasztikus ízélményt nyújt.

egészben sült csirke nyami
Egészben sült csirke látványa

Hozzávalók a tökéletes egészben sült csirke elkészítéséhez

Alapanyagok:

  • 1 egész csirke

  • Só, bors, cayenne bors

  • 1 üveg sör (hideg vízzel töltve)

  • 3-4 közepes burgonya

  • 1 nagy fej hagyma

Egyszerű lépések a tökéletes egészben sült csirkéhez

1. Előkészítés

A csirkét alaposan mosd meg, töröld szárazra papírtörlővel és fűszerezd be sóval, borssal és egy csipet cayenne borssal.

2. Sörösüvegre húzás

Használj egy kimosott, hideg vízzel töltött sörösüveget, és helyezd rá a csirkét. Ez biztosítja a belső szaftosságot és a tökéletes állagot.

3. Tepsibe helyezés és körítés

Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezd rá a sörösüvegre húzott csirkét. Köré rakj enyhén sózott burgonya- és hagymakarikákat.

4. Sütés

Tedd a tepsit a hideg sütőbe, és állítsd be 200 °C-ra. Süsd kb. másfél órán át, közben kétszer locsold meg a saját szaftjával és az üvegből kiforrt nedvességgel.

Scroll to Top