

Hozzávalók
Elkészítés
- A raguhoz:
- 30 dkg lasagne tészta
- 90 dkg darált hús (ez vegyesen sertés és marha húsból készült)
- 30 dkg egész mozzarella felkarikázva
- 30 dkg reszelt mozzarella
- 330 g sűrített paradicsom (1 nagy üveg)
- fél cs. szárzeller
- 3-5 szál sárgarépa
- 1 nagy fej hagyma
- 6-10 gerezd fokhagyma
- só, oregano, bazsalikom
- olíva olaj
- A besamelhez
- kb 3 dkg vaj
- 6 púpos ek. liszt
- 250 ml tej
Az apróra vágott hagymát olívaolajon átfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát és zellert és együtt pároljuk mér pár percig. Érdemes már ekkor enyhén sózni. Közben kockázzuk fel a répát. Adjuk hozzá a darált húst és néha kevergetve enyhén pirítsuk meg, majd jöhet a paradicsomszósz és végül a sárgarépa. vegyük alacsony hőfokra a tűzhelyet és lefedve pároljunk mindent puhára. Közben készítsük el a besamel mártást. A vajat olvasszuk fel, majd kanalazzuk bele a lisztet, és alaposan keverjük össze. Ez után apró adagokban adjuk hozzá a tejet, mindig csomómentesre keverve közben.
Amikor készen vannak, egy tepsi aljára kanalazzunk a raguból egy keveset, erre jöhet a tészta, majd a besame. A karikázott mozzarella nekem a második ragu réteg tetejére kerül. Szépen rétegezzük bele a tepsibe az összes hozzávalót, de fontos, hogy a tetejére maradjon egy kis ragu vagy besamel. Ennek a tetejére szórjuk rá a reszelt mozzarellát.
Előmelegített sütőben süssük, amíg szépen megpirul a teteje.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ha rostokban bővelkedőre készítenénk több lehetőségünk is van. A rétegek közé hinthetünk némi zabpelyhet. De használhatunk teljes kiőrlésű lisztből lévő tésztát – akár saját készítésűt. Változtathatunk és a hús és répa arányán is, így fehérjeszegényebb lehet. Kinek hogy ízlik jobban, vagy ami illeszkedik az étrendjébe.