Új receptet próbáltunk ki
Andrisom nagy konyhaművész! Ezt a receptet is ő alkotta, hihetetlen jól sikerült!
Ez az adag sok-személyes lett – úgy 8 főre elegendő.

Nagyon egyszerű, csak egy nagy, mély tepsi kell hozzá és néhány összetevő, úgy mint:
- 2 kg savanyú káposzta
- 1,5 kg csirkecomb
- 4 vékony szelet szalonna
- kb. 40 dkg juhtúró
- fűszerek a húsra: só, bors, kevés fűszerpaprika, fokhagyma
A tepsi aljára tegyük a szalonnát, arra az egyik kg, (szükség esetén kiöblített) savanyú káposzta kerül.
A következő réteg a káposzta, majd a juhtúró szeletelve. Utána következett a csirkecombok serege, majd ismét káposzta.
A sütőbe téve 200 C fokra melegedett és eltöltött kb 2 órát benne.
A következő réteg a káposzta, majd a juhtúró szeletelve. Utána következett a csirkecombok serege, majd ismét káposzta.
A sütőbe téve 200 C fokra melegedett és eltöltött kb 2 órát benne.
Tipp: A husit érdemes egy nappal előbb befűszerezni és éjszakára hűtőben pihentetni. Került a felső réteg káposztába néhány vékony karika gyömbér. Szerintem nem volt érezhető, de állítólag nagyon feldobta az összhatást.