Kifordított keksztekercs

Igen, jól látod! Kifordított keksztekercs. Sokat gondolkodtam, hogyan tudnék úgy keksztekercseet készíteni – mert roppant egyszerű – , hogy aztán én magam is egyek belőle. miért ne ennék? – kérdezheted. Mert nem szeretem a kókuszt. Sehol és semmilyen formában vagy mennyiségben. Sajnos. De kitaláltam végül, hogyan lehet kókusz nélkül keksztekercset készíteni és igen nagy siker lett!

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 500 g darált keksz
  • 160 g eritrit
  • 320 ml tej
  • Kb. 20 g darált keksz a nyújtáshoz
  • A krémbe
  • 160 g vaj
  • 2 ek. kakópor
  • 160 g eritrit
  • rum aroma
  • Kakaópor, amiben a kész tekercset megforgatjuk

A vajat enyhén megolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport, az eritritet és a rumaromából tetszés szerint. Jól keverjük el, hogy az ízek egyenletesen legyenek benne. Majd gyúrjuk be a tésztát, a kekszből, eritriből és a tejből. Amikor kész, jó ragacsos és nehéz már gyúrni, vágjuk ketté. Az egyik felét kinyújtjuk kb. 0,5 cm-re. Ekkor a kinyúló darabokat vágjuk le és azokra a helyekre „ragasszuk át”, ahol hiányos a téglalap oldala. Így megközelítőleg téglalap alakú tésztát kapunk.

Kenjük meg a krém felével, egyenletesen oszlassuk el, és a szélén, ami kívül lesz valamivel hagyjuk vékonyabbra.

Majd ismételjük meg a műveletet a tészta és a krém másik felével is. Amikor megvagyunk vele, egy akkora alufólia darabba, amiben elfér a tekercs, oszlassunk el egy kevés kakaóport és egyenletesen borítsuk be vele a tekercset. (Aztán lehet indiánosat játszani! 😀 ) Csavarjuk bele az alufóliába, majd legalább egy óra pihenő után szeletelve tálaljuk.

Scroll to Top